2015, Μάιος, η εταιρεία Οlympia Electronics sa είναι «Εuropean National Public Champion». Συμμετοχή στα European Business Awards.

Δέκα εταιρείες από Ελλάδα και Κύπρο έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν, παρά την κρίση, και να πραγματοποιήσουν επενδύσεις, κινήσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, επέκταση στο εξωτερικό και αξιόλογη ανάπτυξη.

Αυτές οι εταιρείες, οκτώ ελληνικές και δύο κυπριακές, είναι φιναλίστ του διαγωνισμού για τα βραβεία  European Business Awards που διοργανώνει η εταιρεία RSM Greece και  θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου στο Λονδίνο.

Εφέτος ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου στο Λονδίνο.

Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν καταταχθεί ανάμεσα στις 10 καλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες στην κατηγορία στην οποία διαγωνίζονται διεκδικώντας πλέον το European Business Award της κατηγορίας τους.

Οι συγκεκριμένες οκτώ ελληνικές επιχειρήσεις είναι οι εξής:

  1. Green-Greek Environmental & Energy Network SA στην κατηγορία The Business of the Year Award with Turnover of €26-150 m.
  2. AB Βασιλόπουλος στην κατηγορία The Award for Environmental & Corporate Sustainability.
  3. ONEX στην κατηγορίαThe RSM Entrepreneur of the Year Award.
  4. Coffee Island στην κατηγορία The Growth Strategy of the Year Award.
  5. Pharmathen στην κατηγορία The Chairman’s Selection Award.
  6. Genesis Pharma στην κατηγορία The Chairman’s Selection Award.
  7. Spetses Mini Marathon στην κατηγορία The Chairman’s Selection Award.
  8. Olympia Electronics  στην κατηγορία National Public Champion.

Τα  European Business Awards είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός θεσμός ο οποίος αναγνωρίζει και επιβραβεύει την επιχειρηματικότητα, τις καλές πρακτικές και την καινοτομία των επιχειρήσεων της ΕΕ.

Αποτελούν τα μοναδικά ευρωπαϊκά επιχειρηματικά βραβεία υψηλού κύρους στα οποία μπορούν να λάβουν μέρος επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους της οικονομίας.

Πρωταρχικός σκοπός των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών βραβείων είναι η δημιουργία μιας ισχυρότερης επιχειρηματικής κοινότητας στην Ευρώπη, η ανάδειξη των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων ανεξαρτήτως μεγέθους και τομέα δραστηριότητας και η προώθηση της συζήτησης για το μέλλον και την ουσία της επιχειρηματικής κοινότητας στην Ευρώπη.

Κάθε χρόνο ο θεσμός γίνεται ολοένα και περισσότερο γνωστός στην Ελλάδα, με συνεχώς αυξανόμενο αριθμό επιχειρήσεων να λαμβάνουν μέρος και να διακρίνονται.

Τα οφέλη συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι πολλά, σύμφωνα με τη διοίκηση, όπως:

  • συμμετέχοντας στα European Business Awards οι εταιρείες επικοινωνούν άμεσα στον επιχειρηματικό κόσμο τα επιτεύγματά τους, οι τελικοί φιναλίστ έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον τελικό
  • η επιτυχία των επιχειρήσεων που διακρίνονται στον διαγωνισμό έχει υψηλή δημοσιότητα σε διάφορα μέσα αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την αναγνωρισιμότητά τους και επίσης
  • ο θεσμός των European Business Awards αποτελεί συνδετικό κρίκο για όλες τις επιχειρήσεις της Ευρώπης που συμμετέχουν και δίνει τη δυνατότητα για τη μεταξύ τους διασύνδεση αλλά και ανταλλαγή απόψεων.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν παραδείγματα αλλά και να εμπνευστούν και να διδαχθούν σχετικά με τις καλές πρακτικές που εφαρμόζουν επιχειρήσεις που έχουν διακριθεί.

Στην εταιρεία Οlympia Electronics sa o Mιχαήλ Λολίδης με τους συνεργάτες του (ΝΟRIAKI KANO LABORATORIES) από το 2010, και συνεχίζουν μέχρι σήμερα, οδηγούν το εταιρικό όχημα μέσω του lean management office  με  προορισμό  το  world class manufacturing.